Около 60 милиарда лева стоят на трупчета в Брюксел и

...
 Около 60 милиарда лева стоят на трупчета в Брюксел и
Коментари Харесай

Карадайъ от Севлиево: 60 милиарда чакат на трупчета в Брюксел. 2 години не можаха да ги договорят

 Open photo

 

Около 60 милиарда лв. стоят на трупчета в Брюксел и чакат България да си напише домашното. Това са средства, заделени за нашата страна, само че ние нямаме нито План за възобновяване и резистентност, нито оперативни стратегии, нито План за земеделието. Това съобщи ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ на предизборна среща в Севлиево, оповестиха от пресцентъра на Движението.

Той напомни, че още през септември 2020 година Движение за права и свободи предложи основаването на експертен кабинет, чиито специалисти да се занимават точно с оперативните стратегии и Плана за възобновяване и резистентност. Това не се случи, минаха две години, а средствата от Европа ги няма, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

Карадайъ описа по какъв начин точно специалистите на Движение за права и свободи са разписали през 2013 година стратегиите за предходния програмен интервал по време на кабинета на Орешарски.

Социалните стратегии бяха написани от тогавашния обществен министър Хасан Адемов. Министър на околната среда по това време беше Станислав Анастасов, който в този момент е зам.-председател, отговарящ за външната политика на Движение за права и свободи, съобщи Карадайъ.

По Оперативната стратегия за околната среда нашата философия е, че и в дребните обитаеми места живеят хора, които имат правото на чиста питейна вода, на канализация и на улици. В Движение за права и свободи постоянно сме били с грижа за дребните обитаеми места, за дребните общини, за дребните градове, за най-ниските пенсии. Дойдоха други да ръководят и не го осъществиха. Какво се случи - тези пари не можаха да отидат и в огромните градове, тъй като не бяха заделени от Брюксел за тях, разкри Карадайъ.

Сложно и мъчно е времето, по тази причина Движение за права и свободи отново би трябвало да обезпечи сигурността и стабилността на страната посредством експертизата и опита си, с грижа за хората и бизнеса. Ние сме го доказвали непрестанно и отново би трябвало да го създадем.

С ненавист и разделяне не може да се ръководи и това най-силно звучи през днешния ден, в Деня на Съединението.

Доказали сме, че в сходни комплицирани времена ние можем да сложим съответни, ясни, високи национални цели и цели, в името на които да седнат на една маса и да се обединят тези, които не желаят да си приказват, сподели ръководителят на Движение за права и свободи.

 

За четвърти път сме на избори единствено за година и половина поради омразата, разделянето и неналичието на разговор, съобщи лидерът на листата на Движение за права и свободи в Габровско Юсеин Вейселов.

Поредицата от рецесии, в които живеем, бяха основани от ръководството на ГЕРБ, а по-късно и на " Продължаваме промяната ". Със задълбочаването им провокираха най- огромната рецесия – политическата. Ако не бъде позволена първо тя, няма по какъв начин да бъдат позволени нито икономическата, нито енергийната, тъй като за това са нужни политически решения.

Стабилността и сигурността в страната може да бъде възобновена единствено посредством единодушие и разговор, а не с червени линии.

Единствената партия, която може да ни измъкне от тази сложна обстановка, е Движение за права и свободи, тъй като в нас са и експертизата, и опитът, и ключът към решаването на проблемите, сподели още Вейселов.

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР